Skip to content

Commissioning Engineer

Lemmer / Internationaal, NederlandTechnical Services

Functieomschrijving

Algemeen

Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Hier wordt met een team van circa 200 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van zo’n 40-50 jachten per jaar. Ons sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam. ’s Zomers wordt ons team opgeschaald met zo’n 80 medewerkers in onze buitenlandse servicehubs.


Vanuit deze buitenlandse servicehubs (o.a. Zuid Frankrijk, Ibiza, Mallorca en Miami) bieden wij onze klanten met ons Care programma een ongeëvenaarde service. Eigenaar zijn van een Wajer betekent namelijk maximaal vaarplezier, “without a worry”. Drie simpele woorden die voor ons de grondslag van onze bedrijfsvoering vormen. Ons technische team zorgt er gedurende het drukke vaarseizoen voor dat de Wajers altijd in goede technische staat zijn. Daarnaast zijn onze captains & deckhands verantwoordelijk voor het schoonmaken, tanken, bijvullen van de koelkasten en afdekken van de boten tot aan het uitstippelen van vaar trips.


Wat ga je doen?

Als Commissioning & Delivery Engineer ben jij een echte alleskunner. Je bent de specialist van de Wajer 77 en weet als geen ander hoe je het jacht optimaal kunt laten presteren.

Tijdens de opleverfase ben jij de technische eindverantwoordelijke van het jacht. Tijdens de test- en afbouwfase werk je vanuit onze werf in Lemmer en leer je alle ins en outs van dat specifieke bouwnummer kennen en help je mee in de voorbereiding van de oplevering aan de klant. Tot 6 weken na oplevering blijf jij technisch verantwoordelijk voor het jacht en zorg je er voor dat deze ten alle tijden in optimale technische staat verkeerd.

Dit betekent dan ook dat je deze periode (samen met de captain) op het jacht of in een appartement in een van de buitenlandse servicehubs verblijft. Tijdens deze weken weet je jouw (technische) kennis van de 77 zo volledig mogelijk over te brengen aan de Captain en de eigenaar van het jacht. Daarnaast sta je nauw in contact met de Service Managers, Projectleiders en de Manager 77.

Op het moment dat er nog geen nieuwe opleveringen zijn, ben je werkzaam in een van de Wajer servicehubs als Specialist voor de Wajer 77. Je voert regulier onderhoud uit aan de 77, maar verricht ook werkzaamheden voor de 38- en 55 modellen waar dit nodig is. Daarnaast ben jij als Flying Doctor inzetbaar om eventuele technische calamiteiten van de Wajer 77 op te lossen, waar ter wereld deze op dat moment ook liggen.

Werkzaamheden:

  • Verantwoordelijk voor de juiste spareparts en gereedschappen aan boord
  • Opstellen van de werkplanning van oplevering t/m overdracht aan de Captain
  • Verantwoordelijk voor het beheer van de lijst met opleverpunten van de Nieuwbouw
  • Testen, inbedrijfstellen, repareren en of vervangen van systemen ten behoeve van aandrijving, besturing, HVAC, navigatie, leidingwerk en andere specifieke technische scheepssystemen
  • Verwerken en bijhouden van administratieve zaken als werkprocessen, stuklijsten en urenverantwoording

Vereisten

Wat breng je mee?

Jij bent zeer klantgericht, gestructureerd en organisatorisch sterk. Je hebt een hoog energieniveau, bent enthousiast en weet ondanks het dynamische hoogseizoen altijd scherp te blijven. Door jouw werkervaring ben je erg zelfstandig en ben jij snel op je gemak in wisselende omgevingen. Communicatief ben jij erg sterk en weet jij op de juiste manier jouw kennis over te dragen.


Daarnaast:

  • Minimaal een mbo-4 diploma in een technische richting
  • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring als Scheepswerktuigkundige, Engineer of Maritiem Officier
  • Communicatief zeer vaardig en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Frans of Spaans is een pré.
  • Bereidheid om werkzaam te zijn op verschillende locaties in binnen- en buitenland


Wat kan je verwachten?

Een ambitieuze, snelgroeiende en steeds internationaler wordende organisatie. Dit alles met de persoonlijke en warme inslag van een familiebedrijf. Wajer’s succes is voelbaar voor iedereen en we zijn een echte A-speler in onze branche. Je komt te werken in een jong en professioneel team die elke dag weer een topprestatie neerzet voor onze klanten. Dit resulteert in een enorm positieve sfeer binnen de organisatie en mogelijkheden om te investeren in de toekomst en jouw loopbaan. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en de vrijheid om processen te verbeteren. Uiteraard ontvang je daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden en door Wajer gefaciliteerde huisvesting op locatie.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar