Overslaan naar content

Content & Campaign Lead

AmsterdamMarketing

Functieomschrijving

Over Ons:

Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf in de luxe jachtbouw. Onze jachten, variërend van 38 tot 77 voet, behoren tot de top van de branche. Van de vaarprestaties tot aan het tijdloze, strakke design: we streven naar het hoogst haalbare. En niet alleen voor de jachten, maar ook in onze service (Wajer CARE) gaan we voor perfectie. Vanuit onze wereldwijde hubs (in o.a. Saint Tropez, Ibiza, Mallorca, Miami en The Hamptons) zorgen we ervoor dat het onze klanten aan niets ontbreekt. “Without a worry”

De combinatie van een ongeëvenaard product, betrouwbare service en gedurfde marketing heeft Wajer een gevestigde marktpositie in Europa gegeven. De uitdaging is om die innovatieve marketing en krachtige merkpositionering in Europa te behouden/versterken en tegelijkertijd de Amerikaanse markt verder te veroveren.

In de afgelopen 15 jaar is Wajer uitgegroeid tot een succesvolle onderneming met 300 medewerkers (gemiddelde leeftijd 33 jaar) in zes landen over twee continenten.

Vorig jaar vierden we ons 30-jarig jubileum, openden we onze derde werf in Friesland, breidden we uit in Miami met een eigen Marina en verwelkomden we Parcom als onze strategische partner. We zijn vastberaden om de wereld verder te veroveren met onze mooie jachten.

Onze no-nonsense bedrijfscultuur bevordert het nemen van eigen verantwoordelijkheid en moedigt ondernemerschap aan. Wij verwachten dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt en de leiding durft te nemen. Ben jij een kapitein op het schip? Voel jij je aangesproken tot onze manier van werken? We zoeken collega's die mee willen gaan in onze ambities en bijdragen aan ons succes.


Jouw Rol:


Wajer Yachts zoekt een dynamische Content & Campaign Lead die ons marketingteam komt versterken. In deze rol speel je een cruciale rol bij de creatie en ontwikkeling van content en campagnes die aansluiten bij ons merk. Als leider van het contentteam zal je samen met collega's werken aan de strategische planning en uitrol van verschillende initiatieven, waarbij je zorgt dat onze boodschap via de juiste kanalen en op de juiste momenten bij onze doelgroep terechtkomt.

Je werkt nauw samen met het management, de dealers en partners van Wajer, en externe partijen zoals designers en andere creatieven. Je verzint, ontwikkelt en lanceert campagnes voor zowel online als offline media. Je leidt het projectmanagement voor campagnes en evenementen waarbij je rapporteert aan het management. En tot slot stuur je twee collega's aan die zich richten op de grafische en distributie-kant van content.

Als onze Content & Campaign Manager ben je niet alleen de architect achter ons campagne- en contentbeleid, maar ook de pen die onze verhalen tot leven wekt. Je bent een woordkunstenaar; iemand die met gemak wisselt tussen het schrijven van pakkende brochureteksten, het verfijnen van advertentiecopy of het opstellen van persberichten die onze laatste ontwikkelingen uitstralen. Je talent voor het schrijven van blogs, boeiende social posts en diepgaande thought leadership-artikelen is onmisbaar voor het overbrengen van ons vakmanschap en de luxe beleving die onze jachten bieden.


Verantwoordelijkheden:

Content & Campaigns
Je combineert copywriting, projectmanagement en campagneontwikkeling tot een effectieve contentstrategie die de bedrijfsdoelen vertaalt in meetbare resultaten. Met jou aan het roer wordt elk stuk content met precisie ontwikkeld en ingezet om onze merkwaarden en productvoordelen te versterken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het contentcreatiebudget, waarbij je scherp toeziet op de meest efficiënte en effectieve besteding van de middelen.

Text Editors, Dynamics CRM, Canva voor grafisch ontwerp en Trello voor projectmanagement - zijn tools die je bekwaam en slagvaardig inzet voor het behalen van onze marketingdoelstellingen.

Trends en Strategie
In samenwerking met collega's van Sales, Care en Product Development, ga je op onderzoek uit naar markttrends, klantenbehoeften en productinnovaties. Deze informatie is het fundament voor het vormgeven van de langetermijn-contentstrategie.

Copy Writing en Marketing Materialen
Middels een goed doordachte contentstrategie en storytelling, breng jij de langetermijnvisie van Wajer tot leven. Je diepgaande kennis van onze producten en klanten stelt je in staat om boeiende verhalen te vertellen die resulteren in een diverse set aan marketingmaterialen, van gedrukte brochures en persberichten tot blogs, social posts en thought-leadership-artikelen.

Bovendien coördineer en orkestreer je onze foto- en videocontentproducties, waardoor de visuele content naadloos opgaat in ons verhaal.

Partner Management
Daarnaast pak je de taak van agency & partnermanagement op, waarbij je de partners beheert die ons ondersteunen met foto- en videoproducties, printwerk en verpakking. Je bent de spil tussen Wajer Yachts en deze creatieve bureaus, zorgt voor een sterk partnerschap en garandeert dat alle externe werkzaamheden voldoen aan onze kwaliteitsnormen en richtlijnen.

Als de ideale kandidaat voor deze functie ben je een strategische denker met een oog voor tekst en een passie voor merkbeleving. Je bent klaar om je schouders eronder te zetten en om door middel van interessante content en goed uitgekiende campagnes de Wajer-ervaring naar onze klanten over te brengen. Kom aan boord en help ons verder koers te zetten naar ongekend succes in de wereld van luxe jachtbouw.

Vereisten

Jouw Profiel:

- Een afgeronde opleiding op HBO niveau;

- Minimaal 3 - 5 jaar relevante werkervaring, ervaring met het werken voor een premium merk of product  / creative agency is een must;
- Sterke creatieve vaardigheden, aandacht voor detail en een scherp oog voor storytelling.
- Ervaring met copywriting, projectmanagement en het beheer van contentbudgetten.
- Vaardigheid in het gebruik van Text Editors, CRM, Canva en Trello.
- Klantgericht; je denkt vanuit de behoefte en wens van de klant;
- Communicatief sterk en overtuigingskracht; je weet anderen mee te krijgen;
- Uitstekende communicatieve vaardigheden en een teamspelersmentaliteit.
- Planmatig en organisatorisch sterk;
- Insights kunnen vertalen naar acties en assets;
- Ervaring met het aansturen van reclame- & communicatiebureau’s;
- Ervaring met campagne management van A tot Z; van briefing tot executie;
- Een zeer goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

- Affiniteit met de watersport en luxe jachtbouw is een pre;

-  Woont dichtbij ons kantoor in Amsterdam.


Gevraagde competenties: Creatief, Pro-actief, Ownership, Denken in mogelijkheden, Stressbestendig, Flexibel, Informeel

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar