Skip to content

Deckhand

Nederland, FrankrijkSummer Care

Functieomschrijving

Algemeen

Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Hier wordt met een team van circa 200 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van zo’n 40-50 jachten per jaar. Ons sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam. ’s Zomers wordt ons team opgeschaald met zo’n 80 medewerkers in onze buitenlandse servicehubs.


Vanuit deze buitenlandse servicehubs (o.a. Zuid Frankrijk, Ibiza, Mallorca en Miami) bieden wij onze klanten met ons Care programma een ongeëvenaarde service. Eigenaar zijn van een Wajer betekent namelijk maximaal vaarplezier, “without a worry”. Drie simpele woorden die voor ons de grondslag van onze bedrijfsvoering vormen. Ons technische team zorgt er gedurende het drukke vaarseizoen voor dat de Wajers altijd in goede technische staat zijn. Daarnaast zijn onze captains & deckhands verantwoordelijk voor het schoonmaken, tanken, bijvullen van de koelkasten en afdekken van de boten tot aan het uitstippelen van vaar trips.


Wat ga je doen?

Samen met een groep (Nederlandse) collega’s werk je in één van onze servicehubs in Zuid Frankrijk, met als doel het volledig ontzorgen van onze klanten. In jouw rol als Deckhand ben je verantwoordelijk voor het schoon- en netjes maken van de jachten zodat ze er altijd piekfijn bij liggen. Niet alleen de Wajers maar ook de eigen vervoersmiddelen (scooters, auto’s, ribs) vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Het kan ook zijn dat je een dagje het technische team ondersteunt, of dat je een collega ophaalt van het vliegveld.  

Tijdens de dagstart hoor je van jouw manager welke jachten er gaan varen en wat de taakverdeling is. Je zorgt dat de Wajers en de spullen aan boord altijd blinkend schoon en compleet zijn, Als Deckhand werk je voornamelijk vanuit de haven en komt het af en toe voor dat je mee op pad gaat met bijvoorbeeld een Wajer 77 die een extra deckhand aan boord nodig heeft.

Naast de dagelijkse werkzaamheden help je mee met de verschillende (klanten)events en boatshows (Cannes, Monaco). Je woont (in het buitenland) samen met het team in de door Wajer gefaciliteerde (gedeelde) huisvesting en bent 24/7 op elkaar aangewezen. Het seizoen duurt van april tot november (beschikbaarheid in overleg).

Vereisten

Wat breng je mee?

Naast een enorme passie voor boten en watersport, zoeken we deckhands met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je hebt oog voor kwaliteit en efficiëntie in jouw werkzaamheden. Omdat je het gehele seizoen met je collega's werkt, woont en eet, zoeken we echte teamplayers. 

Daarnaast:

 • Een representatief uiterlijk
 • Vaarbewijs I en II + vaarervaring (op zee) - indien je niet beschikt over de vaarbewijzen, kunnen we je sollicitatie niet in behandeling nemen
 • Het liefst ben jij een aantal maanden of het gehele seizoen beschikbaar. Anders vragen we een minimale beschikbaarheid van 6 aaneengesloten weken in de maanden juli en augustus.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Frans is een pré
 • Rijbewijs B


Wat kan je verwachten?

Naast een fantastisch en leerzaam avontuur, werk je samen met de leukste collega's. Een jong en professioneel team waar je veel van kunt leren. 


Daarnaast: 

 • Een vast bruto maandsalaris
 • Door Wajer gefaciliteerde (gedeelde) huisvesting 
 • Een versbereide avondmaaltijd op maandag t/m vrijdag
 • Ontvang je fooi? Uiteraard mag je deze houden!
 • Dagelijks in de weer met onze mooie jachten in prachtige omgeving
 • Een leuk team van jongens en meiden; je houdt er vrienden voor het leven aan over!
 • De leukste teamuitjes en een fantastisch 'End of the Season' feest in Amsterdam


Onderdeel van onze sollicitatieprocedure is een persoonlijkheidsassessment, sollicitatiegesprek en praktische test om inzicht te krijgen in jouw vaarskills. Na een succesvolle sollicitatieprocedure, starten we onze Wajer Academy. Hierin leren we je alles over onze jachten, de techniek, omgangsnormen en andere praktische zaken. Op naar een onvergetelijke zomer!


De sollicitatiegesprekken en praktische test vinden eind januari plaats. Je hebt de mogelijkheid om te solliciteren t/m zondag 8 januari.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar