Overslaan naar content

Functioneel Applicatiebeheerder

 • Heeg
IT

Functieomschrijving

Wie zijn wij?

Als Nederlands trots familiebedrijf werkt Wajer Yachts binnen een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg, Heerenveen en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van de organisatie. Hier wordt met een team van circa 360 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van zo’n 60-70 jachten per jaar. Het sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam. Vanuit onze buitenlandse hubs (o.a. Zuid-Frankrijk, Ibiza, Mallorca en Miami) bieden wij onze klanten met ons unieke Care programma een ongeëvenaarde service. Eigenaar zijn van een Wajer betekent namelijk maximaal vaarplezier, “Without a worry”. Drie simpele woorden die voor ons de grondslag van onze bedrijfsvoering vormen.


Wat ga je doen?

Wajer is voortdurend in beweging, en dat geldt ook voor onze applicaties. We zijn druk bezig met de ontwikkeling van onze applicatieplatformen en de ondersteuning hierin. Op dit moment worden onze applicaties vanuit een groep kerngebruikers in nauwe samenwerking met externe consultants beheerd en doorontwikkeld. In onze sterk groeiende organisatie wordt deze uitdaging steeds groter, daarom zoeken wij een nieuwe collega die de schakel wordt tussen onze kerngebruikers en externe consultants. In deze nieuw rol als Functioneel Applicatiebeheerder ben jij het aanspreekpunt voor onze applicaties en draag je zorg voor een gezonde balans in eventuele uitbesteding, eigen beheer en borging van de systemen. Bij Wajer werken we met diverse applicaties, zo zal het beheer en de verdere inrichting van ons AFAS platform prioriteit hebben. Jij bent de 'go to' voor AFAS en zal een aanzienlijk deel van je tijd besteden aan de verdere inrichting van AFAS en de naleving van het bijpassende strategische HR-beleid. Daarnaast speel je, samen met onze consultants een belangrijke rol bij de coördinatie, uitvoering en inrichting vanuit eventuele vragen en incidenten voor Microsoft CE en Dynamics F&O. Ook het gebruikersbeheer (on- en off boarding) zal onderdeel zijn van je werkzaamheden. 

Kortom, een brede en gevarieerde functie waarin je de mogelijkheid krijgt om in meerdere projecten mee te werken en de vrijheid hebt om met eigen initiatieven te komen. Naast een uitdagende en afwisselende baan, bieden we ook een enthousiast team met fijne collega's. Je gaat samenwerken met Floris (IT Manager), Meindert (Business Analist & Applicatiespecialist) en Robert (IT Support Engineer). Daarnaast ben je natuurlijk regelmatig in contact met relevante afdelingen en externe partijen.


Een greep uit jouw taken:

 • Beheer en inrichting van gebruikers, rechten, rollen en functiematrixen;
 • Trainen van gebruikers en maken van handleidingen en documentatie;
 • Analyseren en oplossen van problemen, waar nodig in samenwerking met externe consultants;
 • Analyseren van behoeften van de organisatie en gebruikers om verbeteringen en nieuwe functionaliteiten voor te stellen;
 • Uitvoeren van testwerkzaamheden, zodat nieuwe versies/updates zonder problemen worden geïmplementeerd;
 • Naleven van wettelijke en compliance-eisen met betrekking tot softwaregebruik en data.

Vereisten

Wat breng je mee?

Geen dag is hetzelfde bij Wajer, we zoeken daarom collega’s met een gezonde drive en hoog energieniveau. Je werkt nauwkeurig en gestructureerd, analytisch en in staat om snel te schakelen en je aan te passen aan een snel veranderende omgeving. Je bent een echte teamspeler met goede communicatieve vaardigheden die in staat is om als brug te fungeren tussen software, eindgebruikers en leveranciers.

Naast de juiste match met Wajer, verwachten wij ook dat je:

 • Een relevante opleiding hebt gevolgd op Hbo-niveau. Of aantoonbaar op Hbo-niveau werkt door opleiding, training en/of ervaring;
 • Een aantal jaren relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Nederlands en Engels spreekt; 
 • Ervaring met AFAS! Additionele ervaring met Microsoft CE en Dynamics juichen wij toe.

Wat kan je verwachten?

Een ambitieuze, snelgroeiende en steeds internationaler wordende organisatie. Dit alles met de persoonlijke en warme inslag van een familiebedrijf. Wajer’s succes is voelbaar voor iedereen en we zijn een echte A-speler in onze branche. Je komt te werken in een toegewijd team dat elke dag weer werkt aan een digitaler en innovatiever Wajer. Dit resulteert in een enorm positieve sfeer binnen de organisatie en mogelijkheden om te investeren in de toekomst en jouw loopbaan. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en de vrijheid om processen te verbeteren. Uiteraard ontvang je daarnaast een eerlijk pakket aan arbeidsvoorwaarden. 

of