Skip to content

Global Business Controller

Nederland, HeegFinance

Functieomschrijving

Algemeen

Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Hier wordt met een team van circa 200 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van zo’n 40-50 jachten per jaar. Ons sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam. ’s Zomers wordt ons team opgeschaald met zo’n 80 medewerkers in onze buitenlandse servicehubs.


Vanuit deze buitenlandse servicehubs (o.a. Zuid Frankrijk, Ibiza, Mallorca en Miami) bieden wij onze klanten met ons Care programma een ongeëvenaarde service. Eigenaar zijn van een Wajer betekent namelijk maximaal vaarplezier, “without a worry”. Drie simpele woorden die voor ons de grondslag van onze bedrijfsvoering vormen. Ons technische team zorgt er gedurende het drukke vaarseizoen voor dat de Wajers altijd in goede technische staat zijn. Daarnaast zijn onze captains & deckhands verantwoordelijk voor het schoonmaken, tanken, bijvullen van de koelkasten en afdekken van de boten tot aan het uitstippelen van vaar trips.


Wat ga je doen?


Als Global Business Controller bij Wajer heb je een fantastische uitdaging als directe sparringpartner van de Director Finance (CFO). Je bent onderdeel van ons Finance-team van 8 enthousiaste professionals met verschillende disciplines. Hoewel iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden heeft, staat de samenwerking met het team altijd voorop.

In deze rol houd jij je bezig met uiteenlopende taken op het gebied van bijvoorbeeld begrotingen, business cases, subsidietrajecten en acquisities. In het begin zal de focus voornamelijk liggen op het opzetten en optimaliseren van processen en projecten binnen de Wajer Groep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cashflowmanagement, transfer pricing policies of het opzetten van nieuwe entiteiten wegens onze internationale expansie. Op dit moment zitten we midden in de implementatie van ons nieuwe ERP pakket (MS Dynamics / Power BI) waar jij ook een mooie bijdrage aan kunt leveren.

Na deze periode verschuift de focus steeds meer naar de rol van business partner en ben je veel in gesprek met directie en lijnmanagement. Jij zorgt voor de vertaling van data en financiële gegevens naar concrete managementinformatie en praktisch uitvoerbare plannen maar haalt anderzijds ook de informatie en behoefte vanaf de werkvloer op.

Vereisten

Wat breng je mee?

In basis een proactieve en flexibele houding. Je hebt uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden en weet ontwikkelingen en data kernachtig te vertalen in een boodschap naar de omgeving. Je bezit reflectie- en leer vermogen: je staat op eigen benen, neemt initiatief en bent daardoor in staat om het verschil te maken.


Procesmatig denken en ketengericht werken is iets wat jij van nature in je hebt zitten. Goed overzicht houden, gestructureerd werken, doorzettingsvermogen en zelfstandig kunnen werken is heel belangrijk in deze rol en in de (groei)fase van Wajer.


Verder:

  • Een opleiding op minimaal hbo-niveau richting Bedrijfseconomie of Accountancy;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring;
  • Bereid tot reizen naar de buitenlandse locaties;
  • Ervaring met MS Excel is een vereiste. Ervaring met Accountview en/of MS Dynamics is een pré!
  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift
  • Passie voor boten en watersport is een pré


Wat kan je verwachten?

Een ambitieuze, snelgroeiende en steeds internationaler wordende organisatie. Dit alles met de persoonlijke en warme inslag van een familiebedrijf. Wajer’s succes is voelbaar voor iedereen en we zijn een echte A-speler in onze branche. Dit resulteert in een enorm positieve sfeer binnen de organisatie en mogelijkheden om te investeren in de toekomst en jouw loopbaan. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en de vrijheid om processen te verbeteren. Uiteraard ontvang je daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden.


of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar