Skip to content

Group (Financial) Controller

Nederland, HeegFinance

Functieomschrijving

Algemeen

Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Hier wordt met een team van circa 180 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw, het testen en in bedrijf stellen van zo’n 50 jachten per jaar. In Lemmer bouwen we ons nieuwste model, de Wajer 77. Ons sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam.


Vanuit deze buitenlandse servicehubs (o.a. Zuid Frankrijk, Ibiza, Mallorca en Miami) bieden wij onze klanten met ons Care programma een ongeëvenaarde service. Eigenaar zijn van een Wajer betekent namelijk maximaal vaarplezier, “without a worry”. Drie simpele woorden die voor ons de grondslag van onze bedrijfsvoering vormen. Ons technische team zorgt er gedurende het drukke vaarseizoen voor dat de Wajers altijd in goede technische staat zijn. Daarnaast zijn onze captains & deckhands verantwoordelijk voor het schoonmaken, tanken, bijvullen van de koelkasten en afdekken van de boten tot aan het uitstippelen van vaar trips.


Wat ga je doen?

Bij Wajer gaan we volle kracht vooruit! Zo zijn we per 1 juli volledig eigenaar geworden van onze Heerenveense branchegenoot Zaadnoordijk Yachtbuilders. Hiermee borgen we de continuïteit, hebben we 5000 m2 extra productiefaciliteit en voegen we 60 goed gekwalificeerde medewerkers toe aan onze 'family'! De komende jaren blijven we fors expanderen en verdubbelen we onze omzet van €100 naar €200 miljoen. Dit doen we o.a. door het vergroten van het aantal nieuwe modellen en capaciteitsuitbreiding van de bestaande modellen. Maar ook de uitbreiding van ons internationale serviceconcept, de VS is onze nieuwe groeimarkt! 


Als Group (Financial) Controller bij Wajer heb je een fantastische uitdaging als directe sparringpartner van de Director Finance (CFO) en werk je mee aan dit soort grote projecten. Je bent onderdeel van ons Finance-team van 8 enthousiaste professionals met verschillende disciplines. Hoewel iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden heeft, staat de samenwerking met het team altijd voorop.


In deze rol houd jij je bezig met uiteenlopende taken waarbij je een aantal belangrijke verantwoordelijkheidsgebieden hebt, hoofdzakelijk gericht op financial controlling met elementen van business controlling. Je bent eindverantwoordelijk voor de totale financiële consolidatie en rapportages van de entiteiten binnen de Wajer Group. Je doet dit in nauwe samenwerking met de Financial Controller en de Assistent Business Controller. Hierbij zorg je tevens voor de ontwikkeling van rapportages op weekcijfers (KPI Dashboard). In aansluiting hierop ben je verantwoordelijk voor het volledige begrotingsproces, waarbij je in samenwerking met de business de begrotingen opstelt. Je bespreekt de realisatie vanuit de cijfers en stelt latest estimates op. De accountantscontrole inclusief het schrijven van de jaarrekeningen vallen tevens onder je verantwoordelijkheid.


Het Finance team is continu bezig met verdere professionalisering. Je draagt zorg voor de implementatie van cashflow management binnen Wajer en zet de ontwikkeling voor de monitoring van bedrijfsprocessen in gang. Hierdoor zijn er in de toekomst mogelijkheden om je binnen het Finance team breder te ontwikkelen.

Vereisten

Wat breng je mee?

In basis een proactieve en flexibele houding. Je hebt uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden en weet ontwikkelingen en data kernachtig te vertalen in een boodschap naar de omgeving. Je bezit reflectie- en leervermogen: je staat op eigen benen, neemt initiatief en bent daardoor in staat om het verschil te maken. Je bent sociaal vaardig en een teamplayer. Procesmatig denken en ketengericht werken is iets wat jij van nature in je hebt zitten. Goed overzicht houden, gestructureerd en zelfstandig werken, doorzettingsvermogen en onder druk kunnen werken is heel belangrijk in deze rol en in de (groei)fase van Wajer.


Verder:

  • Een opleiding op HBO/WO-niveau richting Accountancy/Controlling
  • Minimaal 5 jaar werkervaring
  • Kennis en ervaring met consolidaties en opstellen en implementatie van rapportages
  • Kennis van rapportages in vreemde valuta
  • Veel ervaring met MS Excel is een vereiste. Ervaring met scrum, Accountview en/of MS Dynamics is een pré!
  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift
  • En als je een passie voor boten en watersport hebt dan is dat helemaal een plus.


Wat kan je verwachten?

Een ambitieuze, snelgroeiende en steeds internationaler wordende organisatie. Dit alles met de persoonlijke en warme inslag van een familiebedrijf. Wajer’s succes is voelbaar voor iedereen en we zijn een echte A-speler in onze branche. Je komt te werken in een jong en professioneel team die elke dag weer een topprestatie neerzet voor onze klanten. Dit resulteert in een enorm positieve sfeer binnen de organisatie en mogelijkheden om te investeren in de toekomst en jouw loopbaan. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en de vrijheid om processen te verbeteren. Uiteraard ontvang je daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar