Skip to content

IT Manager

Heeg, NederlandIT

Functieomschrijving

Algemeen
Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg, Heerenveen en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Hier wordt met een team van circa 280 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van zo’n 50 jachten per jaar. Ons sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam. ’s Zomers wordt ons team opgeschaald met zo’n 80 medewerkers in onze buitenlandse servicehubs.


Vanuit deze buitenlandse servicehubs (o.a. Zuid Frankrijk, Ibiza, Mallorca en Miami) bieden wij onze klanten met ons Care programma een ongeëvenaarde service. Eigenaar zijn van een Wajer betekent namelijk maximaal vaarplezier, “without a worry”. Drie simpele woorden die voor ons de grondslag van onze bedrijfsvoering vormen. Ons technische team zorgt er gedurende het drukke vaarseizoen voor dat de Wajers altijd in goede technische staat zijn. Daarnaast zijn onze captains & deckhands verantwoordelijk voor het schoonmaken, tanken, bijvullen van de koelkasten en afdekken van de boten tot aan het uitstippelen van vaar trips.

Wat ga je doen?
Binnen deze nieuwe rol in de organisatie ben jij de drijvende kracht achter onze digitale transformatie. Deze ambitie realiseer je natuurlijk niet alleen, maar doe je samen met jouw team en collega’s. De afgelopen jaren hebben we al mooie stappen gemaakt en ons IT landschap vorm gegeven. Zo is het nieuwe ERP-systeem inmiddels in een groot deel van onze organisatie geïmplementeerd en maakt een deel van de teams zelfstandig gebruik van Power BI. Jij bent verantwoordelijk voor de verdere uitrol hiervan binnen de organisatie.


Voor de komende jaren hebben we ons als doel gesteld om IT als strategische asset voor de organisatie neer te zetten en de interne organisatie maximaal te ontzorgen op het gebied van IT. Belangrijke thema’s als Cyber & Data Security en Cloud oplossingen mogen hierin niet ontbreken.


Om de organisatie mee te krijgen in jouw strategie en plannen, sta je in nauw contact met het Directie- en Managementteam maar ben je ook dieper in de organisatie zichtbaar. Je hebt een grondige kennis van de nieuwste technologieën en trends op het gebied van IT en weet deze praktisch toe te passen in onze bedrijfsvoering.


Je werkt nauw samen met de Business Analyst & Applicatiespecialist. Daarnaast stuur jij onze externe partner aan die een groot deel van onze hardware- en netwerkinrichting voor zijn rekening neemt en tevens fungeert als eerstelijns servicedesk voor ons personeel. Je zorgt ervoor dat de onderlinge afspraken helder zijn om een effectief partnership te kunnen garanderen.


Een greep uit jouw taken:

 • Opstellen en uitvoeren van een strategisch meerjarenplan.
 • Opstellen, bewaken en beoordelen van IT gerelateerde project- en investeringenvoorstellen.
 • Beheren en coördineren alle IT-gerelateerde activiteiten en aansturen van externe partners.
 • Opzetten, onderhouden en bijsturen van een IT dienstverlenend proces en systeem, inclusief de daarbij behorende documentatie en richtlijnen.
 • Bewaken en opstellen van IT procedures en richtlijnen die de veiligheid van applicaties, bescherming van data en bedrijfscontinuïteit waarborgt. Deze procedures en richtlijnen weet je op een heldere manier over te brengen naar de interne organisatie.
 • Signaleren en in kaart brengen van kansen en bedreigingen voor de organisatie op het gebied van IT
 • Adviseren en ondersteunen van directie en management inzake IT vraagstukken.

Vereisten

Wat breng je mee?
Onze snelgroeiende organisatie kent een aantal mooie uitdagingen om strategisch en operationeel een solide IT organisatie te worden; jij krijgt de ruimte om jouw ervaring in te zetten voor het bouwen en het door ontwikkelen van IT. Je bent dan ook innovatief en vooruitstrevend en continu op zoek naar oplossingen die het werk van je collega’s elke dag leuker maken.


Je hebt uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden en weet de soms lastige IT materie kernachtig te vertalen in een duidelijke boodschap naar de interne organisatie. Je bezit reflectie- en leer vermogen: je staat op eigen benen, maakt impact en bent daardoor in staat om het verschil te maken. Je werkt nauwkeurig en gestructureerd en bent in staat om snel te schakelen en je aan te passen aan een steeds veranderende omgeving.


Daarnaast:

 • Een afgeronde hbo/wo opleiding in de richting van IT
 • Minimaal 5-8 jaar werkervaring in een coördinerende IT functie
 • Ervaring binnen de supply chain of productie-omgeving
 • Kennis van MS Dynamics, Power BI en Experlogic (of andere configurators)
 • Ervaring met projectmanagement en bijbehorende methodieken (Prince 2, SCRUM, ITIL)
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift


Wat kan je verwachten?

Een ambitieuze, snelgroeiende en steeds internationaler wordende organisatie. Een organisatie waar de wil is om het morgen nog beter te doen. Dit alles met de persoonlijke en warme inslag van een familiebedrijf. Wajer’s succes is voelbaar voor iedereen en we zijn een echte A-speler in onze branche. Je komt te werken in een jong en professioneel team die elke dag weer een topprestatie neerzet voor onze klanten. Dit resulteert in een enorm positieve sfeer binnen de organisatie en mogelijkheden om te investeren in de toekomst en jouw loopbaan. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en de vrijheid om processen te verbeteren. Uiteraard ontvang je daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden.