Skip to content

Jachttechnicus Service & Refits

Heeg, NederlandService & Refits

Functieomschrijving

Algemeen

Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Hier wordt met een team van circa 200 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van zo’n 40-50 jachten per jaar. In Heeg worden tevens zon 80-100 onderhouds- en refit-projecten gerealiseerd. Ons sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam. ’s Zomers wordt ons team opgeschaald met zo’n 80 medewerkers in onze buitenlandse servicehubs.

Vanuit deze buitenlandse servicehubs (o.a. Zuid-Frankrijk, Ibiza, Mallorca en Miami) bieden wij onze klanten met ons Care programma een ongeëvenaarde service. Eigenaar zijn van een Wajer betekent namelijk maximaal vaarplezier, “without a worry”. Drie simpele woorden die voor ons de grondslag van onze bedrijfsvoering vormen. Ons technische team zorgt er gedurende het drukke vaarseizoen voor dat de Wajers altijd in goede technische staat zijn. Daarnaast zijn onze captains & deckhands verantwoordelijk voor het schoonmaken, tanken, bijvullen van de koelkasten en afdekken van de boten tot aan het uitstippelen van vaar trips.


Wat ga je doen?

Als Service Technicus ben je onderdeel van het team van onze afdeling Service & Refits. Vanuit dit team wordt de bestaande Wajer vloot onderhouden of compleet gerefit. Deze projecten variëren van standaard motorisch onderhoud tot aan een complete vernieuwing van de kussensets. De uit te voeren werkzaamheden zijn gebaseerd op de technische intakes en contractuele afspraken tussen onze klanten en projectleiders.


Jouw werkzaamheden bestaan uit:

  • Het plegen van onderhoudswerkzaamheden
  • Opsporen, diagnosticeren en oplossen van storingen in zowel mechanische, elektrotechnische als software gestuurde installaties
  • Het repareren en/of vervangen, testen en inbedrijfstellen van onderdelen, installaties of systemen waaronder o.a.. aandrijving, besturing, HVAC, navigatie , leidingwerk, specifieke technische scheepssystemen)


Omdat je werkt met de bestaande Wajer vloot, werk je met gebruikte motoren en onderdelen. Een reparatie of onderhoudsklus kan dus achteraf een hele andere aanpak nodig hebben dan vooraf gedacht. Met jouw vakmanschap lever je een belangrijke bijdrage om met elkaar te komen tot het allerbeste resultaat en tevreden klanten!

Vereisten

Wat breng je mee?

Je hebt passie voor en ervaring met boten, watersport en techniek. Oog voor detail, nauwkeurig, stressbestendigheid en zelfcontrole daar sta je voor! Je bent proactief en flexibel.


Daarnaast:

  • Een afgeronde opleiding op mbo 3 of 4 niveau in een technische richting, bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, maritieme techniek of autotechniek
  • Kennis van elektrotechniek is mooi meegenomen, maar dit kunnen we je ook leren!


We hebben ruimte voor zowel starters als ervaren technici.


Wat kan je verwachten?

Een ambitieuze, snelgroeiende en steeds internationaler wordende organisatie. Dit alles met de persoonlijke en warme inslag van een familiebedrijf. Wajer’s succes is voelbaar voor iedereen en we zijn een echte A-speler in onze branche. Dit resulteert in een enorm positieve sfeer binnen de organisatie en mogelijkheden om te investeren in de toekomst en jouw loopbaan. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en de vrijheid om processen te verbeteren. Uiteraard ontvang je daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden!