Skip to content

Lead Engineer

Lemmer, NederlandWajer Super Yachts

Functieomschrijving

Algemeen

Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg, Heerenveen en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Hier wordt met een team van circa 270 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van zo’n 40-50 jachten per jaar. In Heeg worden tevens zo'n 80 onderhouds- en refitprojecten gerealiseerd. Ons sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam. ’s Zomers wordt ons team opgeschaald met zo’n 80 medewerkers in onze buitenlandse servicehubs.

In Lemmer wordt in samenwerking met een aantal co-makers en leveranciers, de Wajer 77 gebouwd. Daarnaast werken we met een team van engineers aan verschillende innovaties en de (door)ontwikkeling van onze (nieuwe) modellen.

Bij Wajer draait alles om stijl en innovatie. Ons "styling over functionality" principe is de basis van onze engineeringsteam en we zijn er trots op dat we regelmatig voorlopen op onze concurrenten als het gaat om het bedenken van vernieuwende oplossingen.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Clean looks; verborgen kluisgaten en automatisch opblazende fenders;
  • Bewegend dek meubilair;
  • Geavanceerde dekkoeling;
  • Ontwikkeling eigen stoel en stuurwiel maar ook eigen bedieningssystemen en touchscreens;
  • Enorm hoge geluidsreductie in het interieur door box in a box principe toe te passen;
  • Foil: beïnvloeden vaareigenschappen.


Wat ga je doen?

Als Lead Engineer ben je onderdeel van het Engineeringsteam dat verspreid is over onze werven in Heeg, Heerenveen en Lemmer. Jouw standplaats is Lemmer. Het Engineeringsteam in Lemmer bestaat uit gedreven Detail, Project en Design Engineers die zich bezighouden met het maken van (detail)ontwerpen, technische tekeningen, overviews van nieuwe jachten, specials, interne vraagstukken en innovaties.


Binnen dit team ben jij verantwoordelijk voor (pre)engineering; het verder uitdenken, tekenen en verwerken van het design in details of complete componenten van een Wajer model. Je staat als het ware tussen de design engineers en detail engineers in.

Je houdt je o.a. bezig met de ontwikkeling van nieuwe modellen maar ook bestaande modellen met klant specifieke wensen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een nieuw dekhuis/ dak constructie of rompklep waterscooter garage. Naast jouw jachtbouw achtergrond verwachten we dus ook dat je een echter wtb’er bent. Je maakt 2D- en 3D-tekeningen en zorgt ervoor dat deze samen met het team worden omgezet naar productie- en inkoopinformatie. Je ondersteunt de productieteams in de realisatie van tekening naar uitvoering en je zorgt samen met Inkoop dat alle elementen voor het desbetreffende onderdeel worden ingekocht.

Je volgt technologische ontwikkelingen op de voet waardoor jij weet hoe het design verder te detailleren, die je vervolgens ook daadwerkelijk terug kunt zien op onze jachten. Een product om trots op te zijn!

Een greep uit jouw taken:

• Zelfstandig uitwerken van ontwerpen, overviews, werk-, principe- en detailtekeningen en schema’s;
• Uitwerken van voorstellen aan de hand van het design;
• Controleren van tekeningen;
• Afstemmen met detail engineers;
• Bouwbegeleiding prototypes(in samenspraak met project-coördinator);

Vereisten

Wat breng je mee?

We zijn op zoek naar een ervaren engineer die creatief is en buiten de kaders kan denken. Het verwerken van de wensen van onze klanten zie jij als een mooie uitdaging. Je hebt oog voor detail en hebt de drive om continu te willen verbeteren.

Daarnaast beschik jij over:
• Een afgeronde hbo-opleiding in de richting van werktuigbouwkunde of maritieme techniek
• Minimaal 8 jaar werkervaring als engineer binnen de maritieme sector
• Een brede interesse in verschillende materialen
• Ervaring met Rhinoceros 3D of SolidWorks is een pré
• Affiniteit met de watersport en luxe jachtbouw


Wat kan je van ons verwachten?

Een ambitieuze, snelgroeiende en steeds internationaler wordende organisatie. Dit alles met de persoonlijke en warme inslag van een familiebedrijf. Wajer’s succes is voelbaar voor iedereen en we zijn een echte A-speler in onze branche. Je komt te werken in een jong en professioneel team dat iedere dag weer een topprestatie neerzet voor haar klanten. Dit resulteert in een enorm positieve en energieke sfeer binnen de organisatie waarin iedereen wil bijdragen, ervaring wil opdoen en ook van elkaar wil leren. De Wajer organisatie is divers en er zijn veel mogelijkheden om je loopbaan in te richten. Je krijgt de ruimte om jezelf continu te ontwikkelen en bij te dragen aan verbeterprocessen. Uiteraard ontvang je daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden.