Skip to content

Manager Operations

Nederland, LemmerWajer Super Yachts

Functieomschrijving

Algemeen

Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Hier wordt met een team van circa 200 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van zo’n 40-50 jachten per jaar. Ons sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam. ’s Zomers wordt ons team opgeschaald met zo’n 80 medewerkers in onze buitenlandse servicehubs.


In Lemmer wordt in samenwerking met een aantal co-makers en leveranciers, de Wajer 77 gebouwd. Daarnaast werken we met een team van engineers aan verschillende innovaties en de (door)ontwikkeling van onze modellen.

Wat ga je doen?

Als Operations Manager ben je onderdeel van het MT en het team van Wajer Super Yachts in Lemmer. Hier wordt met een team van circa 12 collega’s, leveranciers en co-makers gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van de Wajer 77. Per jaar bouwen we hier zo’n 7 jachten in een seriematig productieproces.


In deze rol binnen ben je verantwoordelijk voor het coördineren, aansturen en monitoren van alle operationele, inkoop- en productie-gerelateerde activiteiten. Je stelt samen met het team de productie- en projectplanning op, bewaakt deze en stuurt bij waar nodig zodat de doelstellingen worden gerealiseerd. Daarnaast fungeer je als sparringpartner voor onze engineers m.b.t. de nieuw te bouwen jachten en klant specifieke wensen.

De vestiging in Lemmer is snel groeiend, hierdoor krijg je de mogelijkheid en vrijheid om beleid te ontwikkelen, processen in te richten en protocollen op te stellen. Je bent medeverantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de Wajer 77, weet processen verder te stroomlijnen en geeft de Project Coördinatoren input voor het service- en onderhoudsplan. Dit doe je in samenwerking met het hechte team, je zorgt voor afstemming en weet hen mee te nemen in de plannen.

Je geeft leiding aan de Project Coördinatoren, Purchase & Contract Manager, Project Engineer(s) en stuurt indirect diverse co-makers en hun medewerkers aan. Je onderhoudt nauwe contacten met verschillende afdelingen binnen Wajer en zoekt actief de samenwerking met collega’s op. Gezamenlijk het beste eindresultaat behalen is waar we voor gaan!

Vereisten

Wat breng je mee?

We zijn op zoek naar een kandidaat met een stevige persoonlijkheid die zich niet snel uit het veld laat slaan. Met jouw goede communicatieve vaardigheden kun jij impact maken en zorg jij ervoor dat de verschillende teams op de juiste manier samenwerken. Je bent daadkrachtig, proactief en altijd op zoek naar verbeteringen. Je ziet kansen en weet deze te vertalen naar concrete acties of optimalisaties van het (productie)proces.


Daarnaast heb jij:

  • Minimaal een hbo-diploma in de richting van werktuigbouwkunde, maritieme techniek of technische bedrijfskunde
  • Ruime ervaring in een soortgelijke rol in de maakindustrie – we geven de voorkeur aan kandidaten met ervaring in de jachtbouw en/of seriebouw
  • Kennis van en ervaring met projectmanagement, je weet het overzicht te behouden en gaat gestructureerd te werk


Wat kan je van ons verwachten?

Een ambitieuze, snelgroeiende en steeds internationaler wordende organisatie. Dit alles met de persoonlijke en warme inslag van een familiebedrijf. Wajer’s succes is voelbaar voor iedereen en we zijn een echte A-speler in onze branche. Je komt te werken in een jong en professioneel team dat iedere dag weer een topprestatie neerzet voor haar klanten. Dit resulteert in een enorm positieve en energieke sfeer binnen de organisatie waarin iedereen wil bijdragen, ervaring wil opdoen en ook van elkaar wil leren. De Wajer organisatie is divers en er zijn veel mogelijkheden om je loopbaan in te richten. Je krijgt de ruimte om jezelf continu te ontwikkelen en bij te dragen aan verbeterprocessen. Uiteraard ontvang je daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden.