Skip to content

Operations Manager US

Miami, Verenigde StatenSummer Care

Functieomschrijving

Algemeen

Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Hier wordt met een team van circa 200 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van zo’n 40-50 jachten per jaar. In Heeg worden tevens zon 80-100 onderhouds- en refit-projecten gerealiseerd. Ons sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam. ’s Zomers wordt ons team opgeschaald met zo’n 80 medewerkers in onze buitenlandse servicehubs.

Vanuit deze buitenlandse servicehubs (o.a. Zuid Frankrijk, Ibiza, Mallorca en Miami & The Hamptons) bieden wij onze klanten met ons Care programma een ongeëvenaarde service. Eigenaar zijn van een Wajer betekent namelijk maximaal vaarplezier, “without a worry”. Drie simpele woorden die voor ons de grondslag van onze bedrijfsvoering vormen. Ons technische team zorgt er gedurende het drukke vaarseizoen voor dat de Wajers altijd in goede technische staat zijn. Daarnaast zijn onze captains & deckhands verantwoordelijk voor het schoonmaken, tanken, bijvullen van de koelkasten en afdekken van de boten tot aan het uitstippelen van vaar trips.

Wat ga je doen?

Als Operations Manager ben jij onderdeel van het Care team in de USA. Jij bent het visitekaartje van de hubs en daarmee het eerste en dagelijkse aanspreekpunt voor de klant, (externe) medewerkers en lokale partners. Je werkt nauw samen met de Area Manager en Technical Service Manager.


Je hebt een brede rol binnen een heel dynamische werkomgeving. Onze servicehub van Miami tot aan West Palm Beach is enorm groeiende. Op 1 december dit jaar openen we hier 'Wajer Bay' Marina, een privé haven met 16 ligplaatsen en een kantoor op een A-locatie in Miami. Op dit moment liggen er zo’n 14 jachten en zal dat aantal de komende jaren flink stijgen. In de zomermaanden zijn we actief in onze hub in The Hamptons.


Als Operations Manager ben je verantwoordelijk voor de algehele operationele aansturing en uitvoering van het Wajer Care programma in de VS, waarbij we continu de klantverwachting overtreffen. In jouw communicatie ben je de klant altijd een stapje voor. Naast de operationele verantwoordelijkheid stuur jij de captains en schoonmakers aan die via externe partners worden ingehuurd. Jij bent in staat om altijd de aansluiting te houden met deze partijen om zo de dienstverlening van Wajer aan haar klanten te kunnen garanderen.


Een greep uit jouw taken:

 • Het varen met de (potentiële) klant tijdens demo’s en proefvaarten.
 • Het afstemmen met de klanten over de uit te voeren werkzaamheden en waar nodig het opmaken en/of bijstellen van offertes en (service)contracten.
 • Het opstellen van de planning voor opstart- en afsluiting van het seizoen conform klantenwensen omtrent transport, staling en onderhoud
 • Opstellen van personeelsplanningen en beschikbaarheidsoverzichten.
 • Het coördineren van goed gebruik van huis- en kantoorvesting en havenplaatsen, auto’s en andere vervoersmiddelen.
 • Eindverantwoordelijk voor de interne registratie van alle benodigde werkzaamheden waaronder brandstof, vaartjes, bezetting en voorraden. Jij zorg voor een juiste en tijdige input voor ons debiteurenbeheer.
 • In samenwerking met Sales, Marketing en Customer Experience voorbereiden en ondersteunen bij incentives, events en shows.
 • Het coördineren en begeleiden (in- en extern) van het winteronderhoud en de communicatie hierover met de klanten.

Vereisten

Wat breng je mee?

Jij bent zeer klantgericht, gestructureerd en organisatorisch sterk. Je hebt een hoog energieniveau, bent enthousiast en weet ondanks het dynamische hoogseizoen altijd scherp te blijven. Met jouw leidinggevende skills weet jij jouw team alsmaar te coachen en motiveren.


Daarnaast:

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Minimaal 1-3 jaar relevante werkervaring in de luxe jachtbouw of hospitality
 • Bij voorkeur beschik jij over Klein Vaarbewijs 1 & 2 (ICC Inland & Coastal) of ben jij bereid om deze te behalen. Vaarervaring (op zee) is een pré.
 • Communicatief zeer vaardig en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Bereidheid om je te vestigen in de VS


Wat kan je verwachten?

Een ambitieuze, snelgroeiende en steeds internationaler wordende organisatie. Dit alles met de persoonlijke en warme inslag van een familiebedrijf. Wajer’s succes is voelbaar voor iedereen en we zijn een echte A-speler in onze branche. Je komt te werken in een jong en professioneel team die elke dag weer een topprestatie neerzet voor onze klanten. Dit resulteert in een enorm positieve sfeer binnen de organisatie en mogelijkheden om te investeren in de toekomst en jouw loopbaan. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en de vrijheid om processen te verbeteren. Uiteraard ontvang je daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden en door Wajer gefaciliteerde (gedeelde) huisvesting op locatie.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar