Skip to content

Project Controller

Heeg / Lemmer / Heerenveen, NederlandFinance

Functieomschrijving

Algemeen

Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Hier wordt met een team van circa 200 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van zo’n 40-50 jachten per jaar. Ons sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam. ’s Zomers wordt ons team opgeschaald met zo’n 80 medewerkers in onze buitenlandse servicehubs.


Vanuit deze buitenlandse servicehubs (o.a. Zuid Frankrijk, Ibiza, Mallorca en Miami) bieden wij onze klanten met ons Care programma een ongeëvenaarde service. Eigenaar zijn van een Wajer betekent namelijk maximaal vaarplezier, “without a worry”. Drie simpele woorden die voor ons de grondslag van onze bedrijfsvoering vormen. Ons technische team zorgt er gedurende het drukke vaarseizoen voor dat de Wajers altijd in goede technische staat zijn. Daarnaast zijn onze captains & deckhands verantwoordelijk voor het schoonmaken, tanken, bijvullen van de koelkasten en afdekken van de boten tot aan het uitstippelen van vaar trips.


Wat ga je doen?

Als Project Controller word jij financieel verantwoordelijk voor de nieuwbouwprojecten in Lemmer en Heerenveen. In Lemmer wordt de Wajer 77 gebouwd, een luxe jacht van 23,5 meter lang met 4 hutten en ensuite badkamers en in Heerenveen krijg je te maken met de Wajer 38, een fantastisch jacht, maar wat kleiner, zo’n 12 meter. Jaarlijks zijn dit zo’n 20 nieuwe jachten, welke voor een deel customized zijn. Je draagt dus aan veel verschillende projecten bij wat zorgt voor veel afwisseling en dynamiek. 

Jij zorgt ervoor dat de projecten financieel in control zijn en blijven. Hierbij werk je nauw samen met de manager nieuwbouw, 3 projectcoördinatoren en supply chain. Je overlegt, denkt mee, adviseert, constateert en gaat na wat er gebeurt en welke inzichten er nodig zijn. Dagelijks zorg jij ervoor dat alles compleet en juist is ingeboekt, wat zorgt voor de juiste stand.


Taken en verantwoordelijkheden:

  • Je toetst het prijsbeleid op basis van werkelijke kosten en opbrengsten en adviseert omtrent de rendabiliteit van de projecten.
  • Je controleert de geboekte uren, kosten en verkoopfacturen op de projecten en sluit projecten af zodra ze zijn afgerond.
  • Je stelt maandelijkse- en kwartaalrapportages op, bepaalt de stand onderhanden projecten en stelt ad-hoc analyses en rapportages op.
  • Je ontwikkelt, implementeert en verbetert relevante processen in nauwe samenwerking met de diverse teams om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken;
  • Je bent verantwoordelijk voor de facturatie van de nieuwbouwprojecten en bent eindverantwoordelijk voor de inning van de verstuurde facturen.


Als Project Controller ben je onderdeel van ons Finance-team van 10 enthousiaste professionals met verschillende disciplines. Hoewel iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden heeft, staat de samenwerking met het team altijd voorop. Dit betekent dat je in ieder geval 1 dag per week in Heeg aanwezig bent en de overige dagen op de locaties in Lemmer en Heerenveen samen met een financieel medewerker.

Vereisten

Wat breng je mee?

Wajer zoekt een echte adviseur, iemand die de verbinding weet te leggen tussen verschillende lagen en disciplines. Je hebt uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden en weet ontwikkelingen en data kernachtig te vertalen in een boodschap naar de omgeving. Je bezit reflectie- en leer vermogen: je staat op eigen benen, neemt invloed en bent daardoor in staat om het verschil te maken. Je werkt gestructureerd en bent in staat om snel te schakelen en je aan te passen aan een steeds veranderende omgeving.

Daarnaast heb jij:

  • Een afgeronde HBO opleiding in bedrijfseconomische richting.
  • 3-5 jaar werkervaring als Project Controller in een technische onderhouds- en projectomgeving.
  • Sterke kennis op het gebied van Excel en bij voorkeur ervaring met ISAH of MS Dynamics. Ervaring met een ERP implementatie is mooi meegenomen.
  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.


Wat kan je van ons verwachten?

Een ambitieuze, snelgroeiende en steeds internationaler wordende organisatie. Dit alles met de persoonlijke en warme inslag van een familiebedrijf. Wajer’s succes is voelbaar voor iedereen en we zijn een echte A-speler in onze branche. Dit resulteert in een enorm positieve sfeer binnen de organisatie en mogelijkheden om te investeren in de toekomst en jouw loopbaan. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en de vrijheid om processen te verbeteren. Uiteraard ontvang je daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden.


Finanxe doet de exclusieve werving en selectie voor deze functie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en ook niet gewenst.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar