Skip to content

Senior Accounts Payable

HeegFinance

Functieomschrijving

Algemeen

Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Hier wordt met een team van circa 300 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van zo’n 40-50 jachten per jaar. In Heeg worden tevens zon 80-100 onderhouds- en refit-projecten gerealiseerd. Ons sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam. ’s Zomers wordt ons team opgeschaald met zo’n 80 medewerkers in onze buitenlandse servicehubs.


Vanuit deze buitenlandse servicehubs (o.a. Zuid Frankrijk, Ibiza, Mallorca en Miami) bieden wij onze klanten met ons Care programma een ongeëvenaarde service. Eigenaar zijn van een Wajer betekent namelijk maximaal vaarplezier, “without a worry”. Drie simpele woorden die voor ons de grondslag van onze bedrijfsvoering vormen. Ons technische team zorgt er gedurende het drukke vaarseizoen voor dat de Wajers altijd in goede technische staat zijn. Daarnaast zijn onze captains & deckhands verantwoordelijk voor het schoonmaken, tanken, bijvullen van de koelkasten en afdekken van de boten tot aan het uitstippelen van vaar trips.


Wat ga je doen?

Ter uitbreiding van ons Accounts Payable team zijn we op zoek naar een Supervisor Accounts Payable. In deze functioneel leidinggevende rol ben je samen met twee administrators verantwoordelijk voor de tijdige en accurate verwerking van alle binnenkomende facturen. 


Ongeveer de helft van jouw tijd houd jij je bezig met uitvoerende taken, gedurende de andere helft houd jij je bezig met de dagelijkse coördinatie, aansturing en verbetering van onze processen. Wajer heeft vestigingen in Frankrijk, Spanje, USA en Nederland maar de administratie wordt centraal gevoerd vanuit Heeg. Jij zorgt ervoor dat de taken verdeeld worden en de workload beheersbaar blijft.


Met jouw cijfermatige inzicht zie jij snel of er afwijkingen in de facturen staan en pik jij onduidelijkheden er snel uit of vult mogelijke ontbrekende informatie aan. Je hebt een proactieve aanpak in het correct uitvoeren van de processen en weet de business daarin mee te nemen. Je bent namelijk een belangrijke schakel tussen de afdeling Finance, de business en onze leveranciers. Je denkt altijd na over de meest efficiënte manier van werken en komt met voorstellen voor verbeteringen in et proces en/of communicatie. Je bent onderdeel van het Wajer Finance Team dat bestaat uit 12 collega’s en je rapporteert aan de Head of Finance & Accounting.


Verantwoordelijkheden:

 • Coördineren van de activiteiten betreffende crediteurenadministratie
 • Het coderen, inboeken en betaalbaar stellen van inkoop facturen en zorgdragen voor de tijdige goedkeuring hiervan
 • Het overleggen met collega’s van inkoop over lopende issues
 • Aanmaken en verwerken van betaalbatches
 • Beantwoorden van in- en externe vragen
 • Het verwerken van bankafschriften, kas en creditcards
 • Voorzien in data en financiële gegevens t.b.v. de maand- en jaarafsluitingen

Vereisten

Wat breng je mee?

Je bent communicatief zeer sterk, hebt oog voor detail en werkt op een accurate en gestructureerde wijze. Je ziet altijd kansen en mogelijkheden om werkprocessen te verbeteren. Op het moment dat het hectisch is weet jij het hoofd koel te houden. Je bent een enthousiaste teamspeler die een bijdrage kan leveren om onze financiële afdeling verder verbeteren.


Daarnaast:

 • Heb jij een afgeronde opleiding op mbo-4 of hbo-niveau, in een financiële richting
 • Heb jij minimaal 5 jaar ervaring in een uitvoerende AP rol en klaar om een volgende stap te zetten in jouw carrière
 • Heb jij ervaring met ERP-systemen en Excel, ervaring met MS Dynamics is een pré
 • Ben jij bij voorkeur fulltime (39 uur) beschikbaar, maar 32 uur is ook bespreekbaar
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal


Wat kan je verwachten?

Een ambitieuze, snelgroeiende en steeds internationaler wordende organisatie. Dit alles met de persoonlijke en warme inslag van een familiebedrijf. Wajer’s succes is voelbaar voor iedereen en we zijn een echte A-speler in onze branche. Je komt te werken in een jong en professioneel team die elke dag weer een topprestatie neerzet voor onze klanten. Dit resulteert in een enorm positieve sfeer binnen de organisatie en mogelijkheden om te investeren in de toekomst en jouw loopbaan. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en de vrijheid om processen te verbeteren. Uiteraard ontvang je daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden.

of