Skip to content

Service Engineer

Nederland, Heeg / InternationaalSummer Care

Functieomschrijving

Algemeen

Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Hier wordt met een team van circa 200 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van zo’n 40-50 jachten per jaar. Ons sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam. ’s Zomers wordt ons team opgeschaald met zo’n 80 medewerkers in onze buitenlandse servicehubs.


Vanuit deze buitenlandse servicehubs (o.a. Zuid Frankrijk, Ibiza, Mallorca en Miami) bieden wij onze klanten met ons Care programma een ongeëvenaarde service. Eigenaar zijn van een Wajer betekent namelijk maximaal vaarplezier, “without a worry”. Drie simpele woorden die voor ons de grondslag van onze bedrijfsvoering vormen. Ons technische team zorgt er gedurende het drukke vaarseizoen voor dat de Wajers altijd in goede technische staat zijn. Daarnaast zijn onze captains & deckhands verantwoordelijk voor het schoonmaken, tanken, bijvullen van de koelkasten en afdekken van de boten tot aan het uitstippelen van vaar trips.


Wat ga je doen?

Als Jachttechnicus ben je onderdeel van de afdeling Care Techniek, met teams verspreid over onze verschillende servicehubs. In dit team werk je samen met de Technisch Service Managers, voormannen en collega technici. Tijdens het vaarseizoen werk je ook veel samen met de collega's van Operations.


Samen met je team zorg je ervoor dat de Wajer vloot van circa 80 jachten in Frankrijk en Spanje technisch altijd in perfecte conditie verkeert. Van april t/m oktober breng jij je tijd door in zowel Frankrijk als Spanje.


Werkzaamheden:

 • Inventariseren en diagnosticeren van technische werkzaamheden
 • Opsporen, diagnosticeren en oplossen van storingen in zowel mechanische, elektrotechnische als software gestuurde installaties
 • Het repareren en/of vervangen van onderdelen, installaties of systemen waaronder o.a. aandrijving, besturing, HVAC, navigatie, leidingwerk, specifieke technische scheepssystemen etc.).
 • Het functioneel testen en inbedrijfstellen van deze werkzaamheden
 • Het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden
 • Het schoonmaken en schoonhouden van machines en gereedschappen
 • Het verrichten van diverse administratieve werkzaamheden (uren, werkzaamheden, etc.);

Jouw voldoening haal je uit tevreden eigenaren, die mede dankzij jouw inspanning elke dag weer kunnen genieten van hun Wajer.

Vereisten

Wat breng je mee?

Een proactieve en flexibele houding, je kunt goed omgaan met continu veranderende situaties. Je hebt oog voor detail en kunt gestructureerd en zelfstandig werken. Daarnaast heb je een hoog energieniveau, bent enthousiast en weet ondanks het dynamische hoogseizoen altijd scherp te blijven.


Daarnaast:

 • Een opleiding op MBO 3 of 4 niveau richting elektrotechniek / maritieme techniek / autotechniek
 • Ervaring als technicus in de jachtbouw of bijvoorbeeld in de automotive
 • Vaarbewijs 1+2 en rijbewijs B
 • Passie voor- en ervaring met boten, watersport en techniek
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Frans is een pré
 • Bereid zijn om het grootste deel van het jaar in Frankrijk/Spanje te zijn, in ieder geval in de maanden april t/m oktober. In de wintermaanden kun je aan de slag in de winterstalling in Frankrijk of Heeg.
 • Bereidheid om meerdaags te reizen voor technische klussen.


Wat kan je verwachten?

Een ambitieuze, snelgroeiende en steeds internationaler wordende organisatie. Dit alles met de persoonlijke en warme inslag van een familiebedrijf. Wajer’s succes is voelbaar voor iedereen en we zijn een echte A-speler in onze branche. Je komt te werken in een jong en professioneel team die elke dag weer een topprestatie neerzet voor onze klanten. Dit resulteert in een enorm positieve sfeer binnen de organisatie en biedt de mogelijkheid om te investeren in de toekomst en jouw loopbaan. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en de vrijheid om processen te verbeteren. Uiteraard ontvang je uitstekende arbeidsvoorwaarden en door Wajer gefaciliteerde huisvesting op locatie.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar