Overslaan naar content

Service Engineer

 • Saint Tropez
Technical Services

Functieomschrijving

Algemeen

Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Hier wordt met een team van circa 300 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van zo’n 60-70 jachten per jaar. Ons sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam. ’s Zomers wordt ons team opgeschaald met zo’n 80 medewerkers in onze buitenlandse servicehubs.


Vanuit deze buitenlandse servicehubs (o.a. Zuid-Frankrijk, Ibiza, Mallorca en Miami) bieden wij onze klanten met ons Care programma een ongeëvenaarde service. Eigenaar zijn van een Wajer betekent namelijk maximaal vaarplezier, “without a worry”. Drie simpele woorden die voor ons de grondslag van onze bedrijfsvoering vormen. Ons technische team zorgt er gedurende het drukke vaarseizoen voor dat de Wajers altijd in goede technische staat zijn. Daarnaast zijn onze captains & deckhands verantwoordelijk voor het schoonmaken, tanken, bijvullen van de koelkasten en afdekken van de boten tot aan het uitstippelen van vaar trips.


Wat ga je doen?

Als Service Engineer ben jij onderdeel van het Technical Care team van Wajer. Deze teams zitten verspreid over onze servicehubs in Zuid-Frankrijk (van Cannes tot aan Saint-Tropez) en Spanje (Ibiza, Mallorca en het vasteland). Elk team bestaat uit een Service Manager, voormannen en technici. Naast deze collega's werk je nauw samen met de teams van Care Operations, zij verzorgen elke dag opnieuw een onvergetelijke vaarervaring voor onze klanten.


In deze rol heb jij de belangrijke verantwoordelijkheid om er samen met jouw collega's voor te zorgen dat alle Wajers in jouw servicehub elke dag in technische top staat zijn en blijven. Je wordt blij van tevreden eigenaren die mede dankzij jouw inspanning elke dag weer volop kunnen genieten van hun Wajer.


Een greep uit jouw taken:

 • Het opsporen en oplossen van storingen, zowel mechanische, elektrotechnische als software gestuurde installaties.
 • Het repareren en vervangen van onderdelen, installaties of systemen waaronder aandrijving, besturing, HVAC, navigatie, leidingwerk en specifieke technische scheepssystemen. Het functioneel testen en inbedrijfstellen van deze werkzaamheden.
 • Inventariseren en diagnosticeren van technische werkzaamheden en het plegen van onderhoud voor de jachten.
 • Het schoonmaken en schoonhouden van machines en gereedschappen.
 • Kleine administratieve handelingen zoals het bijhouden van uren en werkzaamheden in de Wajer app.

Vereisten

Wat breng je mee?

Jij bent zeer klantgericht, gestructureerd en organisatorisch sterk. Je hebt een hoog energieniveau, bent enthousiast en weet ondanks het dynamische hoogseizoen altijd scherp te blijven. Door jouw werkervaring ben je erg zelfstandig en ben jij snel op je gemak in wisselende omgevingen. Communicatief ben jij sterk en ben je een echte teamplayer waardoor het voor jou geen probleem is om samen te wonen en te werken met jouw collega's.


Daarnaast:

 • Een afgeronde mbo opleiding (niveau 3 of 4) in een technische richting
 • Ervaring als monteur in bijvoorbeeld de jachtbouw of automotive is een pré
 • Een sterk technisch inzicht, deze kun je ook ontwikkeld hebben door jouw hobby's
 • Bereidheid om meerdaags te reizen voor technische klussen buiten jouw eigen servicehub in Frankrijk
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • In bezit van rijbewijs B


In deze functie werk je voornamelijk in Frankrijk. Gedurende de wintermaanden werk je afwisselend in Nederland en Frankrijk. In overleg met jouw leidinggevende wordt er een jaarplanning gemaakt zodat jij precies weet wanneer je thuis bent. Zo kunnen we bijvoorbeeld rekening houden met belangrijke familiegebeurtenissenWat kan je verwachten?

Een ambitieuze, snelgroeiende en steeds internationaler wordende organisatie. Dit alles met de persoonlijke en warme inslag van een familiebedrijf. Wajer’s succes is voelbaar voor iedereen en we zijn een echte A-speler in onze branche. Je komt te werken in een jong en professioneel team die elke dag weer een topprestatie neerzet voor onze klanten. Dit resulteert in een enorm positieve sfeer binnen de organisatie en biedt de mogelijkheid om te investeren in de toekomst en jouw loopbaan. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en de vrijheid om processen te verbeteren. 


Uiteraard ontvang je daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een competitief salaris gebaseerd op jouw ervaringen, gefaciliteerde huisvesting op locatie, een goede pensioenregeling via PME en de mogelijkheid om je vaarbewijs 1 en 2 te behalen. Bovendien valt Wajer Yachts onder de CAO Metalektro, wat zorgt voor een goede basis van je arbeidsvoorwaarden. Elke werkweek sluiten wij gezellig af met een vrijdagmiddagborrel. 


Welkom bij Wajer Yachts, waar werken meer is dan alleen een baan!

of