Skip to content

Service Engineer

Heeg / Internationaal, NederlandTechnical Services

Functieomschrijving

Algemeen

Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Hier wordt met een team van circa 200 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van zo’n 40-50 jachten per jaar. Ons sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam. ’s Zomers wordt ons team opgeschaald met zo’n 80 medewerkers in onze buitenlandse servicehubs.


Vanuit deze buitenlandse servicehubs (o.a. Zuid Frankrijk, Ibiza, Mallorca en Miami) bieden wij onze klanten met ons Care programma een ongeëvenaarde service. Eigenaar zijn van een Wajer betekent namelijk maximaal vaarplezier, “without a worry”. Drie simpele woorden die voor ons de grondslag van onze bedrijfsvoering vormen. Ons technische team zorgt er gedurende het drukke vaarseizoen voor dat de Wajers altijd in goede technische staat zijn. Daarnaast zijn onze captains & deckhands verantwoordelijk voor het schoonmaken, tanken, bijvullen van de koelkasten en afdekken van de boten tot aan het uitstippelen van vaar trips.


Wat ga je doen?

Als jachttechnicus ben je onderdeel van de afdeling Care Techniek! De teams van deze afdeling zitten verspreid over onze servicehubs die gevestigd zijn in Frankrijk en Spanje. Tijdens het vaarseizoen (april t/m oktober) werk jij veel samen met je collega`s Operations van de afdeling Care in Frankrijk en Spanje. Daarnaast werk jij het hele jaar nauw samen met je collega technici en de Technische Service Managers.

Een greep uit jouw taken:

 • Inventariseren en diagnosticeren van technische werkzaamheden
 • Opsporen, diagnosticeren en oplossen van storingen in zowel mechanische, elektrotechnische als software gestuurde installaties
 • Het repareren en vervangen van onderdelen, installaties of systemen waaronder aandrijving, besturing, HVAC, navigatie, leidingwerk en specifieke technische scheepssystemen. Het functioneel testen en inbedrijfstellen van deze werkzaamheden.
 • Het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden
 • Het schoonmaken en schoonhouden van machines en gereedschappen
 • Het verrichten van diverse administratieve werkzaamheden zoals de uren en werkzaamheden bijhouden.


Jouw voldoening haal je uit tevreden eigenaren, die mede dankzij jouw inspanning elke dag weer kunnen genieten van hun Wajer.


Vereisten

Wat breng je mee?

Een hoog energieniveau, flexibele, enthousiaste en proactieve houding. 

Ondanks het dynamische hoogseizoen weet jij altijd scherp te blijven. 

Je kan goed gestructureerd en zelfstandig werken en je hebt een oog voor detail.

Met continue veranderende situaties kan jij goed omgaan!

Daarnaast:

 • Een opleiding op mbo niveau 3 of 4 richting elektrotechniek, maritieme techniek en/of autotechniek
 • Ervaring als technicus in de jachtbouw of bijvoorbeeld in de automotive
 • Vaarbewijs 1+2 en rijbewijs B
 • Passie voor boten en ervaring in de techniek
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Frans is een pré
 • Bereid zijn om het grootste deel van het jaar in Frankrijk en Spanje te zijn, in ieder geval in de maanden april t/m oktober. In de wintermaanden kun je aan de slag in de winterstalling in Frankrijk of Heeg.
 • Bereidheid om meerdaags te reizen voor technische klussen.


Wat kan je verwachten?

Een ambitieuze, snelgroeiende en steeds internationaler wordende organisatie. Dit alles met de persoonlijke en warme inslag van een familiebedrijf. Wajer’s succes is voelbaar voor iedereen en we zijn een echte A-speler in onze branche. Je komt te werken in een jong en professioneel team die elke dag weer een topprestatie neerzet voor onze klanten. Dit resulteert in een enorm positieve sfeer binnen de organisatie en biedt de mogelijkheid om te investeren in de toekomst en jouw loopbaan. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en de vrijheid om processen te verbeteren. Uiteraard ontvang je uitstekende arbeidsvoorwaarden en door Wajer gefaciliteerde huisvesting op locatie.


Kom je binnenkort langs voor een rondleiding? Wie weet sluit jij dan binnenkort aan bij onze vrijdagmiddagborrel?

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar