Skip to content

Summer Crew 2024

Spain / FranceCare Operations

Functieomschrijving

Algemeen

Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Hier wordt met een team van circa 300 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van zo’n 60-70 jachten per jaar. In Heeg worden tevens zon 80-100 onderhouds- en refit-projecten gerealiseerd. Ons sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam.


Vanuit onze buitenlandse servicehubs (o.a. Zuid Frankrijk, Ibiza, Mallorca en Miami) bieden wij onze klanten met ons Care programma een ongeëvenaarde service. Eigenaar zijn van een Wajer betekent namelijk maximaal vaarplezier, “without a worry”. Drie simpele woorden die voor ons de grondslag van onze bedrijfsvoering vormen. Ons technische team zorgt er gedurende het drukke vaarseizoen voor dat de Wajers altijd in goede technische staat zijn. Daarnaast zijn onze captains & deckhands verantwoordelijk voor het schoonmaken, tanken, bijvullen van de koelkasten en afdekken van de boten tot aan het uitstippelen van vaar trips.

Wat ga je doen?

Samen met een groep (veelal Nederlandse) collega’s werk je in één van onze servicehubs in Zuid Frankrijk of Spanje, met als doel het volledig ontzorgen van onze klanten. In jouw rol in de Summer Crew ben je verantwoordelijk voor het schoonmaken en varen van de jachten, voor zowel de eigenaren zelf als charters. Het kan ook zijn dat je gedurende het seizoen de vaste kapitein bent van één van onze klanten. Naast de verantwoordelijkheid voor onze Wajers, draag je vanzelfsprekend ook de verantwoordelijkheid voor de netheid van de appartementen, vervoersmiddelen en ga je met respect voor anderen en de omgeving te werk.

Tijdens de dagstart hoor je van jouw manager wat jouw taken voor die dag zijn. Ga je varen, dan hoor je op welke jacht je vaart, met wie en hoe laat je vertrekt. Je checkt vervolgens of je alles aan boord hebt, van brandstof tot aan schone handdoeken en zorgt voor een gevulde koelkast. Tijdens je werkdag breng je je gasten veilig van A naar B, laat ze de mooiste baaien in de omgeving zien en zorg je ervoor dat zij een fantastische dag op het water beleven!


Werken in de Summer Crew is veel meer dan alleen varen. Een drankje inschenken, het jacht van top tot teen opruimen en schoonmaken, de watertoys in en uit het water tillen; het hoort er allemaal bij! Aan het einde van de dag breng je de Wajer terug naar de thuishaven, maak je het jacht van top tot teen schoon en geef je eventuele benodigde technische werkzaamheden middels de Wajer app door aan het technische team.


Goed om te weten dat je niet elke dag zult varen. Dit is volledig afhankelijk van jouw ervaring, maar ook van het aantal geplande vaartjes en de weersomstandigheden. Op de dagen dat je niet vaart, zul je andere taken krijgen toegewezen zoals het opruimen van het magazijn, kantoor en gezamenlijke ruimtes, doe je boodschappen of werk je de administratie bij.


Naast de dagelijkse werkzaamheden kun je worden gevraagd om te hepen met de verschillende (klanten)events en boatshows (Cannes & Monaco).


Deze vacature richt zich op de bezetting van onze servicehubs in Spanje en Zuid-Frankrijk. Wil je liever in Nederland aan de slag, check dan deze vacature!

Vereisten

Wat breng je mee?

Naast een enorme passie voor boten en watersport, zoeken we kandidaten met een enorm groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je snapt wat het betekent om met een luxe jacht met gasten te varen, jij bent verantwoordelijk voor de veiligheid aan boord. Je hebt oog voor kwaliteit en efficiëntie in jouw werkzaamheden en zult nooit iets aan het toeval over laten.

Daarnaast heb jij:

  • Bij voorkeur minimaal een afgeronde mbo- of hbo opleiding
  • Klein Vaarbewijs I en II + vaarervaring (op snelvarende motorboten) - indien je niet beschikt over deze vaarbewijzen, kunnen we je sollicitatie niet in behandeling nemen
  • Een minimale beschikbaarheid van 8 aaneengesloten weken. We geven de voorkeur aan kandidaten die het gehele seizoen (april t/m oktober) beschikbaar zijn.
  • Goede beheersing van de Engelse taal. Nederlands, Spaans, Frans of Duits is een pré
  • Rijbewijs B


Wat kan je verwachten?

Je woont samen met het team in de door Wajer gefaciliteerde huisvesting en bent daardoor voor een aantal maanden 24/7 op elkaar aangewezen. We zoeken dan ook echte teamplayers! Naast een enorm leerzaam avontuur, werk je samen met de leukste collega’s. Een jong maar professioneel team waar je veel van kunt leren.


Daarnaast:

  • Een vast bruto maandsalaris
  • Door Wajer gefaciliteerde huisvesting in Zuid-Frankrijk of Spanje
  • Een versbereide avondmaaltijd op maandag t/m vrijdag
  • Dagelijks in de weer met onze mooie jachten


Werken voor Wajer in de Summer Crew kan een mooie opstap zijn naar een verdere carrière bij Wajer. Wij bieden de grootste talenten aan het einde van het seizoen de mogelijkheid om te solliciteren voor de Wajer Care Talentpool. Een programma waarbij je in voltijd dienstverband met persoonlijke begeleiding en intensieve training wordt klaargestoomd voor een professionele carrière bij Wajer.


De sollicitatieprocedure
Om de onboarding in de hubs goed te laten verlopen, organiseren we vaste instroommomenten. Tijdens jouw sollicitatie geef je aan welk instroommoment voor jou passend is & wat jouw totale beschikbaarheid is. We werken niet met voorkeurslocaties, Wajer maakt op basis van jouw ervaring, beschikbaarheid en persoonlijkheid de keuze voor de locatie.


Onderdeel van onze sollicitatieprocedure is een persoonlijkheidsassessment en cognitieve test, sollicitatiegesprek en praktische test om inzicht te krijgen in jouw vaarervaring. Na een succesvolle sollicitatieprocedure, starten we onze (verplichte) Wajer Summer Crew Academy. Hierin leiden we je verder op met een Powerboat Level 2 (incl. Commercial Endorsement), leren we je alles over onze jachten, de techniek, omgangsnormen en andere praktische zaken.


Tip: zet je behaalde vaarbewijzen op jouw cv! 

De sollicitatiegesprekken en praktische test vinden midden december plaats. Je hebt de mogelijkheid om te solliciteren t/m zondag 3 december.

of