Overslaan naar content

Engineering & Technical Services

De afdeling Engineering & Technical Services op onze werven in Heeg en Lemmer bestaat uit een gedreven team van Detail, Design- en Project Engineers die zich bezighouden met het maken van (detail)ontwerpen, technische tekeningen en schema’s van nieuwe jachten, speciale verzoeken, interne vraagstukken en innovaties.

Lees hieronder interviews met medewerkers.

Dennis Bos

Innovation Engineer

''De regel is dat ik alleen maar met nieuwe dingen bezig mag zijn.'' Na mijn studie Maritieme techniek in Leeuwarden ben ik aan de slag gegaan als engineer bij Wajer. Ik werk op de werf in Lemmer waar ons nieuwste model, de Wajer 77, wordt gemaakt. Ik vind het een geweldig interessant product want er is veel ruimte voor innovatie en ik ben daar volop bij betrokken. Ik hou mij namelijk bezig met innovatieve projecten binnen Wajer. De regel is dat ik alleen maar met nieuwe dingen bezig mag zijn, eigenlijk echt een droombaan. En omdat de boten ook daadwerkelijk op de werf worden gemaakt, kun je direct het resultaat van je werk zien. Dat maakt het erg leuk!

Tjerk Demmer

Project Engineer

‘’Samen oplossingen bedenken voor de klant en het eindresultaat terug zien op de werf, dat maakt mijn werk erg leuk!’’ Ik werk al bijna 2 jaar als Project Engineer bij Wajer op de werf in Heeg. Mijn primaire doel is om de productielijn van de Wajer 55 modellen soepel te laten verlopen. Speciale verzoeken vanuit de klant teken ik uit en maak ik gereed voor productie. Ik functioneer als schakel tussen verkoop en productie en begeleid dit in de werkplaats waar nodig. Regelmatig overleg ik met collega’s van de productie om te kijken of wensen van de klant ook te realiseren zijn en hoe we dit gaan uitvoeren. Doordat ik zelf erg praktijkgericht ben ingesteld, kijk ik graag mee in de werkplaats; dit om te kijken hoe iets eruit ziet en om te beoordelen wat de mogelijkheden zijn. Ik zit dus niet de hele dag achter de computer maar ben ook vaak in de werkplaats te vinden. Het maakt mij trots als ik het gezamenlijke eindresultaat op de werkvloer terug zie!

Enthousiast geworden?

Solliciteer dan op één van onze Engineering & Technical Services vacatures!