Overslaan naar content

Captain Wajer 77

 • Ibiza-stad
 • Port Grimaud
 • Saint Tropez
+2 meer
Care Operations

Functieomschrijving

Algemeen

Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Hier wordt met een team van circa 300 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van zo’n 60-70 jachten per jaar. In Heeg worden tevens zon 80-100 onderhouds- en refit-projecten gerealiseerd. Ons sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam.


Vanuit onze buitenlandse servicehubs (o.a. Zuid Frankrijk, Ibiza, Mallorca en Miami) bieden wij onze klanten met ons Care programma een ongeëvenaarde service. Eigenaar zijn van een Wajer betekent namelijk maximaal vaarplezier, “without a worry”. Drie simpele woorden die voor ons de grondslag van onze bedrijfsvoering vormen. Ons technische team zorgt er gedurende het drukke vaarseizoen voor dat de Wajers altijd in goede technische staat zijn. Daarnaast zijn onze captains & deckhands verantwoordelijk voor het schoonmaken, tanken, bijvullen van de koelkasten en afdekken van de boten tot aan het uitstippelen van vaar trips.

Wat ga je doen?

Werken aan boord van één van onze Wajer 77's! Samen met een Stew ben jij volledig verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de aan jouw toegewezen Wajer 77. Jij bent eindverantwoordelijke voor het jacht en de veiligheid van de klanten/gasten aan boord. Jouw doel is om hen volledig te ontzorgen en te laten genieten van de ultieme vaarbeleving.


Denk hierbij aan de volgende werkzaamheden:

 • Besturen van het jacht en de daarbij van toepassing zijnde technische handelingen uitvoeren
 • Verantwoordelijk voor het op orde zijn en houden van de minimale boot inventaris, zowel operationeel als veiligheidsmiddelen
 • Verantwoordelijk voor de inkoop en voorraad van levensmiddelen voor trips
 • Uitvoeren van (optische) technische checks
 • Vaarplannen en (dag/week) trips maken en voorbereiden. Dit doe je altijd in overleg met de klant en op basis van de weersvoorspellingen
 • Begeleiden van eigenaren, gasten en passagiers aan boord en zorgen dat het hen aan niets ontbreekt. 
 • Schoonmaken en schoonhouden van het jacht, toys en onderdelen aan boord, al dan niet met hulp van een stew/deckhand
 • Bijhouden van werkadministratie, technische storingen en overige gegevens via de Wajer App
 • Aansturen en begeleiden van de Stew

Vereisten

Wat breng je mee?

Als Captain 77 werk en leef je aan boord van de Wajer 77. Dit betekent dat je ook aan boord slaapt, in een aparte crew cabin en vaak samen met de Stew. Je staat dus letterlijk dichtbij de klant waardoor het van groot belang is dat jij over uitstekende communicatieve vaardigheden en een sociale antenne beschikt. Jij weet naadloos aan te voelen waar de klant behoefte aan heeft en trekt je op de juiste moment terug. Je bent geen stilzitter en ziet in dat er altijd werk te doen is. Je hebt geen moeite met langere periodes van huis zijn.


Naast een enorme passie voor boten en watersport, zoeken we kandidaten met een enorm groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je snapt wat het betekent om met een luxe jacht met gasten te varen, jij bent eindverantwoordelijk voor de veiligheid aan boord. Je hebt oog voor kwaliteit en efficiëntie in jouw werkzaamheden en zult nooit iets aan het toeval over laten. Daarnaast ben jij enorm servicegericht en weet je de verwachtingen van een klant keer op keer te overtreffen.


Daarnaast heb jij:

 • Minimaal een afgeronde mbo- of hbo opleiding
 • Minimaal een Yachmaster of 200 GT vaarbewijs
 • Fulltime beschikbaarheid, per direct
 • Vaarervaring in de Med
 • De bereidheid om het grootste gedeelte van het jaar te werken vanuit de thuishavens in Spanje of Frankrijk
 • Goede beheersing van de Engelse taal. Nederlands, Spaans, Frans of Duits is een pré
 • Rijbewijs B


Vanwege de langdurige aanvraagprocedures voor werk- en verblijfsvergunningen in Frankrijk en Spanje, zijn we specifiek op zoek naar kandidaten uit de EU voor het seizoen van 2024.


Wat kan je verwachten?

Een ambitieuze, snelgroeiende en steeds internationaler wordende organisatie. Dit alles met de persoonlijke en warme inslag van een familiebedrijf. Wajer’s succes is voelbaar voor iedereen en we zijn een echte A-speler in onze branche. Je komt te werken in een jong en professioneel team die elke dag weer een topprestatie neerzet voor onze klanten. Dit resulteert in een enorm positieve sfeer binnen de organisatie en mogelijkheden om te investeren in de toekomst en jouw loopbaan. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en de vrijheid om processen te verbeteren.

of