Overslaan naar content

Manager Engineering

 • Lemmer
Engineering

Functieomschrijving

Over ons: 


Wajer Yachts is een trots Nederlands familiebedrijf in de luxe jachtbouw. Onze jachten, variërend van 38 tot 77 voet, zijn een toonbeeld van topkwaliteit binnen de branche. We zetten de standaard met onze uitmuntende vaarprestaties en tijdloos, strak design. Onze inzet voor perfectie strekt zich niet alleen uit tot onze jachten maar ook tot onze service (Wajer CARE), waarbij we vanuit wereldwijde hubs zoals Saint Tropez, Ibiza, Mallorca, Miami, en The Hamptons, ervoor zorgen dat onze klanten zorgeloos kunnen genieten.


In de afgelopen 15 jaar heeft Wajer zich ontwikkeld tot een succesvolle internationale speler met meer dan 300 medewerkers verspreid over zes landen en twee continenten. Ons 30-jarig bestaan markeerde de opening van onze derde werf in Friesland en uitbreiding in Miami met een eigen Marina.


Binnen onze organisatie hanteren we een no-nonsense cultuur die eigen verantwoordelijkheid en ondernemerschap aanmoedigt. We verwachten van alle teamleden dat ze proactief zijn en bereid zijn leiderschap te tonen, vooral binnen onze dynamische engineeringafdeling, bestaande uit 25 leden. Op dit moment worden er binnen deze afdeling diverse nieuwe modellen, alternatieve (schone) aandrijvingen en andere baanbrekende innovaties ontwikkeld. Onze engineers vormen de kern van onze ambitie om onze schepen tot de beste in hun segment te maken. Dit realiseren we onder andere door aandacht te besteden aan het continue verbeteren van al onze modellen, het bieden van flexibele oplossingen en een sterke focus te leggen op in-house ontwikkeling.Jouw Rol: Manager Engineering


Als Manager Engineering bij Wajer Yachts ben je de spil in het beheer en de ontwikkeling van ons team van engineers. Ongeacht je achtergrond in de jachtbouw of andere hoogtechnische maakindustrieën, verwelkomen we kandidaten die gedreven zijn om een team te leiden en te inspireren. Je beschikt over een solide technische basis en een bijgewerkte kennis van engineeringprincipes. Je bent verantwoordelijk voor het beheren van de engineeringcapaciteit over onze vestigingen in Heeg, Lemmer, en Heerenveen, waarbij je zorgt voor optimale inzet van resources en coördinatie tussen de locaties. Je bewaakt de prioriteiten, doorlooptijd, kwaliteit en kosten van zowel innovatieve als routinematige projecten binnen onze Engineering-afdeling. Als energieke en verbindende people manager ben je in staat om het team te ontwikkelen, meer uit je mensen te halen en te stimuleren.


Het creëren van draagvlak binnen het team is een essentieel aspect van je rol, waarbij je een betere planning, overlegstructuur en afstemming met inkoop en productie nastreeft.Belangrijkste Verantwoordelijkheden:


 • Projectplanning en -beheer: Je stelt gedetailleerde projectplannen op en leidt het team om ervoor te zorgen dat projecten succesvol worden afgerond binnen de gestelde deadlines. Het creëren van samenhang tussen verschillende locaties en projectdocumenten is hierbij van cruciaal belang.
 • Budgetbeheer: Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat projecten binnen het toegewezen budget blijven en dat kosten worden beheerst. Je houdt grip op de financiële aspecten van de projecten en zorgt voor een efficiënte besteding van middelen.
 • Teamontwikkeling: Je speelt een actieve rol in het opleiden en ontwikkelen van teamleden, ongeacht hun achtergrond, zodat ze klaar zijn om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Je biedt ondersteuning, begeleiding en kansen voor groei en ontwikkeling.
 • Samenwerking met andere afdelingen: Naast het aansturen van je eigen team, onderhoud je regelmatig contact met andere afdelingen zoals Design, Operations en Supply Chain. Je zorgt voor een goede afstemming en samenwerking tussen verschillende afdelingen om de efficiëntie en effectiviteit van projecten te optimaliseren. Ook ben je lid van de IT-Board.


Je gaat te maken krijgen met snelheid, dynamiek en een diversiteit aan projecten binnen Wajer Yachts, wat de rol uitermate uitdagend maakt. Het team is verspreid over onze 3 werven in Heeg, Lemmer en Heerenveen. Grip krijgen op projecten, processen en het team is een prioriteit, waarbij je onder andere werkt aan projectplanning, overlegstructuren en afstemming met inkoop en productie. Jouw inzet en leiderschap dragen bij aan het succes en de groei van Wajer Yachts.


Vereisten


Functie-eisen en Vaardigheden:


 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding in een technische richting, bij voorkeur werktuigbouwkunde of een vergelijkbare discipline.
 • Ervaring in een leidinggevende functie is vereist, waarbij bewezen ervaring met het managen van teams en projecten binnen een technische omgeving cruciaal is.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel met je team als met andere afdelingen zoals Design, Operations en Supply Chain.
 • Je bent in staat om gedetailleerde projectplannen op te stellen en deze efficiënt te implementeren. Het halen van deadlines en het naleven van het budget zijn voor jou vanzelfsprekend.
 • Ervaring met projectmatig werken is een pluspunt, waarbij kennis van Engineering to Order en affiniteit met Configure to Order of Assemble to Order processen gewaardeerd wordt.
 • Je beschikt over brede technische kennis en interesse, en hebt ervaring met een 3D tekenpakket zoals SolidWorks, Rhino, of Inventor.
 • Ervaring met automatisering CAD systemen en lean manufacturing is een pre.
 • Goede beheersing van de Engelse taal is vereist, gezien de internationale context van ons bedrijf.Wat je van ons kunt verwachten:


Als Manager Engineering bij Wajer Yachts word je onderdeel van een ambitieuze, snelgroeiende en steeds internationaler wordende organisatie, met de persoonlijke en warme inslag van een familiebedrijf. Ons succes is voelbaar en we positioneren ons als een echte A-speler in de luxe jachtbouw. Je krijgt een prominente rol binnen een jong en professioneel team dat dagelijks topprestaties neerzet.

Deze senior managementfunctie biedt naast een uitdagend werkklimaat uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een competitief salaris, leaseauto, en een aantrekkelijke bonusregeling. Bovendien valt Wajer Yachts onder de CAO Metalektro, wat zorgt voor een solide basis van je arbeidsvoorwaarden. Bij ons krijg je de ruimte om jezelf continu te ontwikkelen en processen binnen het bedrijf te verbeteren. We bieden een omgeving waar initiatief en ondernemerschap worden gewaardeerd en waar je bijdraagt aan de toekomst van luxueuze jachtbouw.


of