Overslaan naar content

Operationeel Inkoper

HeegInkoop

Functieomschrijving

Algemeen

Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg, Heerenveen en Lemmer, (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Hier wordt met een team van circa 300 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van zo’n 60-70 jachten per jaar. Ons sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam. ’s Zomers wordt ons team opgeschaald met zo’n 80 medewerkers in onze buitenlandse servicehubs.

Vanuit deze buitenlandse servicehubs (o.a. Zuid-Frankrijk, Ibiza, Mallorca en Miami) bieden wij onze klanten met ons Care programma een ongeëvenaarde service. Eigenaar zijn van een Wajer betekent namelijk maximaal vaarplezier, “without a worry”. Drie simpele woorden die voor ons de grondslag van onze bedrijfsvoering vormen. Ons technische team zorgt er gedurende het drukke vaarseizoen voor dat de Wajers altijd in goede technische staat zijn. Daarnaast zijn onze captains & deckhands verantwoordelijk voor het schoonmaken, tanken, bijvullen van de koelkasten en afdekken van de boten tot aan het uitstippelen van vaar trips.


Wat ga je doen?

Als Operationeel Inkoper ben je onderdeel van het Supply Chain team van onze Nieuwbouw afdeling in Heeg. Jaarlijks bouwt het Nieuwbouw team 35 boten in drie verschillende types, namelijk de Wajer 55, de Wajer 55S en de Wajer 44, daar komt binnenkort de Wajer 44S bij. Op dit moment bestaat dit Supply team uit drie Inkopers, ter uitbreiding van het team zijn we op zoek naar een vierde Operationele Inkoper.


Als Operationeel Inkoper zorg jij ervoor dat benodigde onderdelen bij de beste leveranciers worden ingekocht tegen de juiste prijs. Iedere Inkoper is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen accountgroep. Doordat er meer dan 1000 onderdelen in één Wajer gaan kom je met veel verschillende leveranciers in contact. De onderdelen zijn erg uiteenlopend denk hierbij aan rvs-producten tot aan de Watertoys zoals een SEABOB. Naast deze operationele taken ga je zelf ook actief op zoek naar nieuwe leveranciers, bouw je een relatie met ze op en maak je (in overleg met de Supply Chain Manager Nieuwbouw) prijs- en leverafspraken. Verder houd je toezicht op het inkoopproces en de ERP-processen en draag je verbeteringen aan.


Een greep uit jouw taken:

Opvragen van offertes en plaatsen van bestellingen

Inkopen van materialen t.b.v. de afdeling Nieuwbouw

Beheren van de relatie met de leveranciers

Verantwoordelijk voor de onderdelenstroom van en naar leveranciers (garanties, reparaties)

Vereisten

Wat breng je mee?

Als persoon ben jij enthousiast. Met jouw goede communicatieve vaardigheden ben jij in staat om duidelijke afspraken te maken. Je werkt resultaatgericht en bent gedreven en precies daarnaast kun je snel schakelen en ben je stressbestendig.


Daarnaast:

Beschik jij over hbo- werk en denkniveau.

Heb jij een afgeronde opleiding die aansluit op Supply Chain zoals NEVI 1 of 2.

1-3 jaar werkervaring als Inkoper.

Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Ben je commercieel ingesteld.


Wat kan je verwachten?

Een ambitieuze, snelgroeiende en steeds internationaler wordende organisatie. Dit alles met de persoonlijke en warme inslag van een familiebedrijf. Wajer’s succes is voelbaar voor iedereen en we zijn een echte A-speler in onze branche. Je komt te werken in een jong en professioneel team die elke dag weer een topprestatie neerzet voor onze klanten. Dit resulteert in een enorm positieve sfeer binnen de organisatie en mogelijkheden om te investeren in de toekomst en jouw loopbaan. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en de vrijheid om processen te verbeteren. Uiteraard ontvang je daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden.

of